+31 174 51 27 33

Huisman Scherming lost studieschuld af

Persbericht Goedemorgen Tuinbouw:

Directeur Ruud Vlottes van Huisman Scherming heeft een creatieve oplossing bedacht om vacatures in te vullen. Het bedrijf biedt nieuwe medewerkers aan om hun studieschuld af te lossen.

Dat laat Ruud Vlottes aan Goedemorgen weten. "Op tv zag ik laatst een item over schoolverlaters en starters op de arbeidsmarkt. Veel van hen kampen met een flinke studieschuld. Daardoor is het moeilijk om een hypotheek te krijgen. Het bracht mij op het idee om de studieschuld van nieuwe medewerkers af te lossen. We helpen jonge mensen daarmee niet alleen aan een baan, maar geven hen ook de mogelijkheid om de woonmarkt op te gaan."

Schuld afbetalen
Huisman Scherming ontwikkelt, levert en installeert onder andere scherminstallaties en verduisteringsinstallaties voor de glastuinbouw en zonwering voor de utiliteitsbouw. Het bedrijf groeit momenteel snel, waardoor meerdere vacatures beschikbaar zijn. Zo wordt gezocht naar calculators/werkvoorbereiders met een paar jaar ervaring óf die net van school komen. De regeling die Huisman Scherming aan nieuwe medewerkers biedt is eenvoudig: als je wordt aangenomen, wordt de maandelijkse betaling van je studieschuld tijdens je proeftijd en in het eerste half jaar overgenomen. Bij gebleken geschiktheid na zes maanden wordt vervolgens de schuld afbetaald.

"Het werken bij Huisman Scherming is erg leuk. Je werkt met een team van energieke vakmensen in een bedrijf met volop doorgroeimogelijkheden", zegt Vlottes. "Door toekomstige medewerkers met deze 'studieschuldregeling' tegemoet te komen, willen we het voor jonge mensen nóg interessanter maken om bij ons te komen werken."