+31 174 51 27 33

Horizontale scherming

ValkScreenVision

ValkScreenVision

Sinds kort bestaat er een nieuw doekintreksysteem. Met dit systeem wordt het intrekken én vervangen van schermdoeken minder tijdrovend en minder risicovol voor zowel gewas als installateur.
Doordat het schermdoek direct in het profiel wordt getrokken, is het aanbrengen van doekclips overbodig. Werkzaamheden tussen het gewas en op grote hoogte worden hiermee tot een minimum beperkt.
Naast snel, schoon en veilig, is het systeem flexibel en geschikt voor elk doektype.

Huisman gaat voor de lange afstand

Huisman gaat voor de lange afstand

Een nieuwe aandrijflijn is hier de oorzaak van! Waar bestaande technieken stoppen gaan wij verder.
Installaties van 150 meter lang en de levensduur van een trek duw installatie.

Door de nauwkeurigheid en de extra sterke aandrijving is er minder onderhoud nodig.
Dit nieuwe systeem is inmiddels al op meer dan 20 ha gemonteerd.

Interesse gewekt? Neem contact op met ons verkoop team, zij staan u graag te woord.

Nieuw doek intreksysteem, voor nieuwe scherminstallaties

Nieuw doek intreksysteem, voor nieuwe scherminstallaties

Kwekers hebben een vrije keuze van doekleverancier, het maakt niet uit welk type doek of folie er gekozen wordt, veel is mogelijk.
Het systeem bestaat uit dunne strips welke aan de zijkanten van het doek of folie worden geconfectioneerd in de fabriek, en dus zo in de installatie getrokken kunnen worden. Het profiel en het spant zijn voorzien van een intrekkamer waar dit naadloos in glijdt. Dit gaat zo soepel dat per seizoen een ander doek gemonteerd kan worden.
Bekijk hieronder het systeem in werking en laat je inspireren.Interesse gewekt? Neem contact op met ons verkoop team, zij staan u graag te woord.

Energieschermen

Energieschermen

Een energiescherm zorgt voor een betere isolatie van de kas. Afhankelijk van het doektype kan dit gecombineerd worden met het beperken van zoninstraling.

Dat kan leiden tot een aanzienlijke besparing op het gebruik van fossiele brandstoffen. Tegelijkertijd biedt het gebruik van schermen de mogelijkheid om de groei van het gewas te optimaliseren.

Het energiescherm kan worden geïnstalleerd in zowel nieuwe als bestaande kassen. Onze adviseurs kunnen u helpen om het juiste doektype of installatiemogelijkheden voor uw teelt te bepalen.

Zonweringschermen

Zonweringschermen

Een zonweringscherm, ook wel bekend als een zomerdoek, draagt bij aan een optimaal zomerklimaat.

De open doek structuur geeft een natuurlijke ventilatie zonder dat daarvoor het scherm geopend hoeft te worden (kieren).

Gedurende zonnige dagen wordt hiermee directe lichtinval op uw gewas voorkomen en worden de positieve effecten van een eventuele hogedrukverneveling versterkt..

Het zonweringscherm kan worden geïnstalleerd op zowel nieuwe als bestaande kassen. Onze adviseurs kunnen u helpen om het juiste doektype of installatie mogelijkheden voor uw teelt te bepalen.

Lichtreductieschermen

Lichtreductieschermen

De regelgeving op het gebied van lichtuitstoot wordt steeds strenger en maakt het lichtreductiescherm dus onmisbaar.

Al sinds enige tijd is het verplicht om bij belichting de zijgevels van de kas af te schermen na zonsondergang en voor zonsopgang. Daarnaast is het ook verplicht om, in de door de overheid gestelde 'voornacht', 'donkerperiode' en 'nanacht' een bovenscherm te hebben wat de lichtuitstoot naar buiten reduceert.

Hiervoor zijn speciale 'lichtreductie' doeken ontwikkeld die het licht tegenhouden en zoveel mogelijk warmte doorlaten. Er zijn ook mogelijkheden om de gewenste lichtafscherming te behalen met twee doeken onder elkaar, waarbij de ventilatiemogelijkheden zo optimaal mogelijk worden benut.

Het lichtreductiescherm kan geïnstalleerd worden in nieuwe en bestaande kassen. Wij denken graag met u mee voor overige maatwerk oplossingen!

Verduisteringschermen

Verduisteringschermen

Een verduisteringscherm wordt gebruikt om daglengtes te bepalen, onafhankelijk van de zonstraling aan de buitenzijde van de kas.

Het aanleggen van deze schermen vereist een hoog niveau van expertise van de installateur aangezien er geen ongewenste kieren aanwezig mogen zijn. Door de hoog isolerende eigenschappen van het doek wordt het energieverbruik verminderd.

Huisman Scherming mag zich door ruime ervaring in het aanleggen van deze verduisteringinstallaties met recht expert noemen.

Combimatic®

Combimatic®

Het volautomatische 'twee-in-één-scherm' van Huisman Scherming.

Er zijn diverse manieren om extra scherminstallaties in de kas te monteren.

Zo kunnen installaties op hetzelfde dradenbed worden gemonteerd tegenover elkaar of als CombiMatic®. Hiermee worden installaties bedoeld waarbij de schermdoeken achter elkaar aanlopen. Hierdoor kunt u naadloos overschakelen van het ene naar het andere schermdoek.

De voordelen van achter elkaar aanlopen zijn:

 • geen kasaanpassingen benodigd;
 • lichtwinst doordat de schermpakketten van beide doeken zich aan één zijde van het traliespant bevinden;
 • klimaatvoordeel door het naadloos overschakelen van het ene naar het andere doek;
 • aantrekkelijke aanschafprijs.

 • Het is toepasbaar in nieuwbouw- en bestaande kassen in combinatie met trek/duw systemen en draadsystemen.

  Tegenover elkaar

  In uw bestaande kas of uw nieuw te bouwen kas kunnen we twee installaties op één dradenbed tegenover elkaar monteren.

  Om het lichtverlies van het extra schermpakket tot een minimum te reduceren, kunnen de schermen verlaagd worden. Dit houdt in dat het kunststof dradenbed iets lager wordt gemonteerd dan gebruikelijk, waardoor er gebruik gemaakt wordt van de ruimte onder de tralieligger.

  Diafragmascherm®

  Diafragmascherm®

  Het diafragmascherm® stelt u in staat om snel in te spelen op weers- of klimaatveranderingen.

  Bij het Diafragmascherm® wordt het diafragma gevormd door twee op elkaar liggende schermdoeken, die beiden zijn opgebouwd uit stroken aluminium doek en transparant doek.

  Door de doeken simpelweg over elkaar te schuiven wordt het invallende zonlicht traploos geregeld. Door de snelle reactietijd kan binnen 10 seconden van minimale naar maximale schermgraad worden overgegaan.

  Smartscreen®

  Smartscreen®

  Zeer lange afdelingen in één keer aandrijven en efficiënt doek vervangen.

  Een Smartscreen® is een nieuw schermconcept dat twee grote vernieuwingen samenbrengt.

  Ten eerste kan door het toepassen van het EasyRefresh® doekintreksysteem toekomstige vervangingen nog efficiënter uitgevoerd worden. Ten tweede: door de traditionele aandrijving te vervangen door het MotorConnect® aandrijfsysteem kunnen zeer lange afdelingen gerealiseerd worden. Beide systemen zijn afzonderlijk van elkaar toe te passen.

  Meervoudige schermen

  Meervoudige schermen

  Er zijn diverse manieren om extra of meerdere scherminstallaties in de kas te monteren.

  Meervoudige installaties kunnen ook op hetzelfde dradenbed worden gemonteerd als de reeds aanwezige installatie waardoor middels een minimale investering een extra scherm gerealiseerd kan worden. Onze adviseurs kunnen u helpen om het juiste doektype of installatiemogelijkheden voor uw teelt te bepalen.